• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Brian Solis o »življenju na tehtnici«

Nova knjiga, posvečena vodenju v obdobju digitalne raztresenosti.

Svetovno znani futurolog Brian Solis je izdal novo knjigo in pripravil niz predavanj z naslovom Življenje na tehtnici: Kako živeti bolj ustvarjalno, produktivno in srečno življenje. Knjiga in predavanje sta namenjena strokovnemu občinstvu. 

Knjigo Življenje na tehtnici je Solis napisal, ker je želel bolje nadzirati tehnologijo in lastno prihodnost.

36 odstotkov milenijcev in pripadnikov generacije Z zase pravi, da vsak delovni dan dve ali več ur »preživi na telefonu za zasebne dejavnosti«. Niso sami. Vsi ljudje trpimo zaradi motenj v pozornosti. V povprečju prejmemo okoli 200 obvestil na dan. To organizacijam predstavlja veliko dodatnih stroškov ter vpliva na delovni proces zaposlenih in vzdušje na delovnem mestu.

Navajeni smo že, da smo deležni stalnih motenj. Naše misli in telesa posledično delujejo pospešeno. Vse pogosteje opravljamo več opravil hkrati, pri čemer v resnici preklapljamo med različnimi opravili. S tem zapravljamo dragoceno energijo. Opravimo manj, kot mislimo, da dejansko naredimo. Kar je še huje, sami sebi preprečujemo poglobljeno opravljanje dela in zaviramo lastno kreativnost.  

Z vsemi temi težavami se je soočil tudi Brian Solis. Knjigo Življenje na tehtnici je napisal, ker je želel bolje nadzirati tehnologijo in lastno prihodnost. Naučil se je, da lahko spremeni svoje navade in tehnologijo uporablja bolj ustvarjalno ter obenem bolje dela in živi. Rešitev je presenetljivo človeška. 

Po Solisovih besedah je prišel čas, da se menedžerji in voditeli začnejo zavedati, kaj se dogaja s produktivnostjo in srečo ter postavijo zgled za naprej. Podobno velja tudi za zdravstvene delavce, učitelje in starše, ki bi se morali bolj zavedati, kaj se v resnici dogaja z nami in našo mladino.