• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Piyush Pandey iz Ogilvyja je Epicina kreativna osebnost leta

Piyush Pandey, vodja kreativcev v agenciji Ogilvy ter predsednik Ogilvy India, je letošnji prejemnik Epicine nagrade za kreativno osebnost leta (Creative Leaders Tribute).

Epica to nagrado podeljuje za izjemen prispevek h kreativnosti, legendarni indijski kreativec pa jo bo prejel 21. novembra 2019 na podelitvi v Amsterdamu. »Piyush Pandey je največkrat nagrajena in izjemno spoštovana osebnost iz sveta oglaševanja v Indiji. Je izjemen vodja, ki strastno zagovarja posebne ideje, pri svojem delu pa vedno misli tudi na širše dobro,« so zapisali na spletni strani agencije Ogilvy. V Indiji je znan po sodelovanju z znamkami, kot so Cadbury, Fevicol in Asian Paints, ustvaril je številne izjemne oglase in napisal pesmi in slogane, ki so postali del indijske kulture. Sodeloval je tudi pri družbeno odgovornih akcijah, na primer pri boju proti otroški paralizi.

Mark Tungate, urednik in voditelj podelitve nagrad Epica, je povedal, da je Pandey mojster za ustvarjanje oglasov, ki jih naročniki obožujejo, oglaševalci pa občudujejo. »Njegovi oglasi so topli, človeški, domiselni in predvsem učinkoviti,« ga je pohvalil.