• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Adidas in drugo življenje športne opreme

Proizvajalec športne opreme Adidas je v Veliki Britaniji začel z aktivacijo, ki spominja na akcije tipa »staro za novo.« Stara Adidasova oblačila in obutev bodo lahko njihovi imetniki vrnili v zameno za kupon, akcijo pa so začinili s provokativnim oglasom.

Adidas nadaljuje z uresničevanjem strategije, ki tako kot številne korporacije stremi k (čim bolj) ničelni stopnji odpadkov. Pred kratkim so vložili okrog milijon evrov v startup Stuffstr, ki podjetjem pomaga pri reciklaži dotrajanih izdelkov. Svojo naložbo so kmalu preverili na britanskem trgu, kjer bo po navedbah Adidasa oprema zahvaljujoč reciklaži zaživela drugo življenje. Delo Stuffstrja bo povezano predvsem z logistiko oziroma zbiranjem starih izdelkov. Nemški proizvajalec športne opreme naj bi sicer iz recikliranih proizvajal kar 21 linij obutve.

»Potreben je premislek in odgovornost do načina, kako ravnamo z izdelki, ki jih ne želimo več uporabljati. Torej, če imate superge, ki jih komaj nosite; nogavice, ki ste jih nosili preveč ali pajkice, katerih čas je pač minil, jih nikar ne zavrzite,« so povedali v Adidasu.

Akcijo bodo podprli z obširnim spletnim oglaševanjem, vključno z zgornjim oglasom.