• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Barve, ki pomagajo reševati ogrožene živali

Pri finskem proizvajalcu barv in lakov Tikkurila želijo na svojstven način opozoriti na dejstvo, da je na svetu ogroženih milijon živalskih in rastlinskih vrst. Leta 2020 bodo predstavili kolekcijo »Endangered Colors« (»Ogrožene barve«), pri čemer bodo po en evro od prodaje vsakega izdelka namenili za zaščito živali, ki so tik pred izumrtjem.

Z devetimi različnimi barvnimi odtenki predstavljajo po eno ogroženo živalsko vrsto, med drugim pande, sibirske tigre in snežne sove. Pod projekt se je podpisala agencija TBWA\Helsinki, kjer pravijo, da niso le želeli opozoriti na težavo, ampak z zbiranjem denarja tudi pomagati pri njenem reševanju. »Vsi vemo, da se podnebje hitro spreminja in da to vpliva na naravo. Z oglaševalsko akcijo želimo opozoriti na to, kako hitro se to dogaja in hkrati opomniti ljudi, da lahko pomagajo. Vsak od nas je lahko majhen delček rešitve,« je med drugim dejal Erno Reinikainen, kreativni direktor v TBWA\Helsinki.

»Z našimi izdelki smo od nekdaj ščitili pohištvo in stavbe pred zunanjimi vplivi in jim podaljševali življenjsko dobo. Z 'Ogroženimi barvami' bomo naša prizadevanja še razširili. Verjamem, da lahko pomagamo ogroženim živalskim vrstam, da bodo tudi prihodnje generacije lahko uživale pisano prihodnost,« pravi Elisa Markula, direktorica Tikkurile. Poudarila je tudi, da so barve iz kolekcije v okolju prijazni embalaži iz reciklirane plastike in izdelane na vodni osnovi. Kolekcija bo naprodaj naslednje leto, najprej v Rusiji, na Kitajskem, na Finskem in v baltskih državah.