• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Furajmo« brez telefona!

Združenje DrogArt in Volvo Cars Slovenija v ozaveščevalni akciji #FuramBrezTelefona opozarjata na nevarnost uporabe družbenih omrežij med vožnjo. Sporočajo, da dovolj »dogaja« na cestah, tako da lahko telefone vsaj za čas vožnje pospravite.

Akcija temelji na dveh dejstvih. Prvič, nesreč zaradi uporabe telefona med vožnjo je na našo žalost vedno več, in drugič, več kot 75 % Slovencev priznava, da v avtomobilu uporabljajo telefon. Čeprav številni že uporabljajo napravo za prostoročno telefoniranje, pa to ne zmanjšuje tveganja pri pošiljanju sporočil in predvsem pri uporabi družbenih omrežij. Kar vodi do naslednjega zaskrbljujočega dejstva: več kot tretjina ljudi za volanom »sodeluje« na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Instagram, Snapchat in Twitter.

Voznike (in upamo, da ne sočasno tudi sodelujoče na družbenih omrežjih) zato opozarjajo z obcestnimi plakati, s spletno stranjo furambreztelefona.si, digitalnimi oglasi in spletnimi pasicami opozarjamo na to, da se tudi na cesti veliko dogaja, zato naj telefon ostane zunaj dosega rok. Z letaki svetujejo voznikom, kam lahko med vožnjo pospravijo telefon, da se mu bodo lažje uprli. Vsem zainteresiranim delijo tudi nalepke za avto #FuramBrezTelefona, s čimer lahko to obljubo po besedah pobudnikov akcije prenašajo tudi svojim soudeležencem v prometu.