• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Lahkonočnice«, kanska uspešnica, s čustvenim nadaljevanjem

Družba A1 Slovenija svoj projekt »Lahkonočnice«, za katerega so leta 2017 v sodelovanju z agencijo Grey Ljubljana prejeli dva kanska leva, nadaljuje tudi v letošnjem letu. Tokrat so se odločili ustvariti pravljice, ki spodbujajo pogovor o čustvih.

Tudi v novem šolskem letu bodo »Lahkonočnice« na sporedu v okviru četrtkove oddaje »Lahko noč, otroci!« na prvem programu Radia Slovenija, zaradi tematike pa so oddaji letos dodali še podnaslov »In dobro jutro, čustva!«.

»Pravljice so lahko odlično izhodišče za pogovor o čustvih. Ključnega pomena pri prepoznavanju in razumevanju čustev je namreč pogovor, zato smo ustvarili serijo petih kratkih pravljic, ki otrokom pomagajo prepoznati, poimenovati in reševati čustvene situacije. S skrbno izbrano temo želimo poudariti njen pomen med zainteresirano javnostjo in hkrati ponuditi tudi rešitev. Staršem in vzgojiteljem pravljice lahko predstavljajo dobrodošlo orodje za to sicer zelo abstraktno temo,« sta o seriji novih »Lahkonočnic« povedali Tatjana Kos in Nina Šiler iz A1 Slovenija.

Prvi pravljici bodo otroci lahko prisluhnili že 5. septembra 2019, nato pa bodo naslednje štiri četrtke na sporedu še štiri pravljice, ki so jih napisali Nina Mav Hrovat, Ida Mlakar Črnič, Gaja Kos, Dim Zupan in Aksinja Kermauner. Avtorji pri projektu sodelujejo prvič, pravljice pa bodo poleg igralcev Jurija Součka in Borisa Cavazze (ki sta jih interpretirala že v prejšnjih sezonah) brali še Marijana Brecelj, Maja Končar in Janez Hočevar Rifle.