• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Plakati kot opravičila

V Ljubljani lahko v zadnjem tednu počitnic zasledite zanimive plakate za jezikovno šolo Verba, ki so zasnovani kot različne vrste opravičil.

»Že več kot dvajset let smo vpeti v poučevanje tujih jezikov in priznati moram, da smo včasih kar malce ogorčeni, ko vidimo, kaj vse obljubljajo nekatere jezikovne šole. Če malo karikiram, gre za oglase v slogu: naučite se štirih tujih jezikov v nekaj dneh. Vsi vemo, da so določene stvari nemogoče in menim, da smo na tem trgu institucija, ki mora dati drugačno sporočilo,« pravi Primož Regina, vodja šole.

Z oglasi so želeli biti družbeno kritični, hkrati pa tudi hudomušni in Regina je prepričan, da jim je to tudi uspelo. Zasnovali so enajst različnih oglasov, ki so delo interne ekipe, na ogled pa bodo tudi v prostorih šole. Najdete jih sicer na različnih mestih – na plakatih, v svetlobnih vitrinah, nekaj pa jih bo tudi v tisku ter na avtobusih mestnega potniškega prometa. Čeprav so z oglaševanjem šele začeli, Primož Regina pravi, da so dobili že precej pozitivnih odzivov, računajo pa na to, da bo teh odzivov še več v tem tednu, ko se bo večina ljudi, ki je trenutno še na počitnicah, vrnila domov.