• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mozaik s srcem

Na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu so razkrili končni izdelek (umetniškega) projekta »Največjega srca v Sarajevu«, ki ga sestavljajo fotografije oboževalcev.

SFF in njegov glavni sponzor Atlantic Grupa letos nadaljujeta z regijskim projektom »Vsi smo iz istega filma«. Nadaljevanje projekta je – srčno. »Umetnost povezuje ljudi in srce Sarajeva. Kot prepoznavna nagrada SFF-ja predstavlja simbol odprtosti, čustvovanja, strasti do filma in vodilno načelo festivala, ki je ta del Evrope dokončno postavil na svetovni filmski zemljevid,« pojasnjujejo v Atlantic Grupi.

SFF bo trajal še do jutri (23. avgusta), ob praznovanju 25. obletnice pa so želeli še bolj izpostaviti svojo odprtost v slogu »umetnost za vse« in nadaljevati z vključevanjem občinstva. Lani je pod sloganom #SviSmoMiIzIstogFilma nastala platforma »Umetnost za vse« in preko nje prvi ljubiteljski film v vertikalnem formatu (torej s posnetki z mobilnih telefonov).

So se pa letos festivalu poklonili tudi igralci iz regije, med drugim so svoje spomine o festivalu delili Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmac, Milan Marič, Nataša Ninković in Ula Furlan.

»Največje srce v Sarajevu« si lahko ogledate tudi na spletni strani www.svismomiizistogfilma.com.