• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ronaldo, Ariana Grande in Taylor Swift so zvezdniki z največ lažnimi sledilci

Lažni sledilci na Instagramu in Twitterju so vroča tema, ki jo je še zaostrilo razkritje podatkov, do katerih so prišli na londonskem Inštitutu za sodobno glasbo (The Institute of Contemporary Music Performance). Tam so naredili seznam zvezdnikov z največ lažnimi sledilci, ki pa mu slavni oporekajo.

Med tistimi, ki naj bi imeli največ lažnih sledilcev, je profesionalni nogometaš Cristiano Ronaldo, ki ima na Instagramu 179 milijonov sledilcev. Od tega naj bi jih bilo skoraj 106 milijonov lažnih, kar je približno 42 odstotkov vseh njegovih sledilcev. Sledita mu pevki Ariana Grande in Taylor Swift, ki naj bi imeli 46 odstotkov lažnih sledilcev, njima pa sestri Kim in Khloe Kardashian, Katy Perry, Neymar, Ellen DeGeneres in Justin Bieber.

Ti zvezdniki kot tudi številna druga znana imena so bili že nekajkrat omenjeni med tistimi, ki naj bi imeli veliko lažnih sledilcev. To pa jih večina zanika oziroma trdijo, da tudi če so med njihovimi sledilci kateri resnično lažni, gre »le« za t. i. bote, ki so si njihove profile »izbrali« brez njihovega vedenja oziroma odobritve.