• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenija je najbolj »vroča« turistična destinacija leta

Iz Slovenske turistične organizacije so sporočili, da so ponovno uvrščeni med najboljše nacionalne turistične organizacije sveta, združenje Virtuoso pa je Slovenijo razglasilo za najbolj vročo destinacijo leta.

Vesna Mojsilović in Špela Ivančič sta v imenu Slovenske turistične organizacije prevzeli nagrado Hottest Destination of the Year.

Združenje Virtuoso velja za vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije, nagrado pa so podelili na vsakoletnem srečanju v Las Vegasu. Tam se je Slovenija predstavila kot zelena butična destinacija za 5-zvezdična doživetja za zahtevnejše goste, STO pa je v uradnem programu izvedla več kot 230 individualnih sestankov s turističnimi agenti, člani združenja Virtuoso, ki posveča Sloveniji precej pozornosti. Decembra 2017 so na naslovnici publikacije Virtuoso Traveler objavili blejski otok, Slovenijo pa opisali kot vzhajajočo zvezdo Evrope. Januarja 2018 so v publikaciji Virtuoso Life in na spletni strani www.virtuoso.com uvrstili Slovenijo med 18 vodilnih destinacij, ki so jih priporočili za obisk v letu 2018. Na začetku leta 2019 so objavili seznam petih trajnosti najbolj zavezanih evropskih regij, na katerem so izpostavili Slovenijo ter njene alpske bisere in zavezanost k trajnostnemu upravljanju z okoljskim bogastvom in ohranjanju kulinarične in kulturne dediščine. »Virtuoso je delo STO že večkrat izpostavil kot primer dobre prakse, ponudbo slovenskega turizma pa priporočil svojim članom. Tovrstna priznanja referenčnih organizacij, ki so usmerjene v butični in trajnostni turizem, pomenijo, da smo konsistentni tako v promociji kot tudi razvoju trajnostne ponudbe za zahtevnega gosta,« je ob tej priložnosti povedala mag. Maja Pak, direktorica STO.