• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Brezplačno komunikacijsko svetovanje za nevladne organizacije

IABC Slovenija pripravlja projekt brezplačnega svetovanja o strateškem komuniciranju za nevladne in neprofitne organizacije, ki nimajo dostopa do strokovnega znanja in izkušenj s področja odnosov z javnostmi in komunikacijskega upravljanja. T. i. pro bono dan bo 7. novembra 2019.

Foto: Pixabay

»Projekt smo razvili iz t. i.  Komunikacijskega zosa, ki ga je uvedel že prejšnji upravni odbor, a ga nameravamo letos še nadgraditi. Dogodek, ki je do zdaj potekal enkrat na leto v Ljubljani, bomo razširili na vso Slovenijo, tako da bo to celovit, vseslovenski 'pro bono' dan, na katerem bodo vsi komunikatorji, ki bodo to želeli, svetovali nevladnim organizacijam,« je za MM povedala Nina Tomažin Bolcar, predsednica slovenske sekcije Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev (IABC Slovenija).

K sodelovanju pri dogodku, ki ga organizirajo s podporo Slovenskega društva za odnose z javnostmi in Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacija (CNVOS), želijo povabiti nevladne organizacije, ki si želijo pomoči pri komuniciranju, in poklicne komunikatorje iz vse Slovenije. Svetovanja bodo potekala individualno z vsako prijavljeno organizacijo. Te bodo vnaprej pripravile krajšo predstavitev svojega dela in opredelile svoj komunikacijski izziv, na podlagi teh informacij pa bo sledil pogovor, na katerem bosta obe strani iskali primerne rešitve in predloge, kako s strateškim komuniciranjem doseči ali podpreti želene cilje. Po srečanju bodo komunikatorji pripravili tudi povzetek pogovora s ključnimi točkami, ki bodo nevladnim organizacijam v pomoč pri njihovem delu.

Več o dogodku je na spletni strani https://iabcemena.com/slovenia/pro-bono-top/?lang=sl.