• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kako ne voziti na Japonskem

Na Japonskem, gostiteljici prihajajočega svetovnega prvenstva v ragbiju, je ameriška zavarovalnica AIG pripravila (oglaševalsko) dobrodošlico za tiste, ki si bodo tekme ogledali v živo. Gre za nekakšen vodič varne vožnje, saj naj bi imeli turisti velikokrat težave z japonskimi prometnimi zakonitostmi, kot je vožnja po levi strani cestišča.

Kreativna agencija TBWA\Hakuhodo je serijo spletnih oglasov zasnovala z izhodiščem, da se v času velikih dogodkov (in porastu števila turistov) poveča število izposojenih avtomobilov in s tem prometnih nesreč. Prav to velja tudi za prihajajoče svetovno prvenstvo v ragbiju, ki bo med 20. septembrom in 2. novembrom 2019. Ne gre pozabiti tudi, da je SP v ragbiju tudi neke vrste uvod v poletne olimpijske igre, ki jih bo med 24. julijem in 9. avgustom 2020 gostil Tokio.

Nastala je oglaševalska akcija, s katero ob pomoči ambasadorjev, ragbistov novozelandske reprezentance, obiskovalce opozarjajo, da na Japonskem pač ne morete voziti po desni strani cestišča, ne da bi pri tem ogrožali sebe in drugih udeležencev v prometu.