• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Osvežen portal, preglednejše brskanje

Kulinarični portal okusno.je je po osmih letih doživel prenovo, ki poleg osvežene podobe obljublja tudi preprostejšo uporabniško izkušnjo in preglednejše brskanje po receptih.

Kulinarika je v Sloveniji zelo priljubljena in ni videti, da bi trend upadal, temveč vztrajno raste. Tudi obisk portala okusno.je se je po podatkih raziskave MOSS od minulega leta v povprečju povečal za 15 odstotkov, njegov obisk preko mobilnih naprav pa celo za 50 odstotkov. Aprila letos so vzpostavili tudi brezplačno aplikacijo, spletni kuharski pomočnik pa uporabnikom preko Facebookovih sporočil nudi tedenske nasvete in recepte.

Zdaj so se odločili še za prenovo samega portala, ki je v celoti delo interne ekipe POP TV. Prenova bo po besedah urednice Maruše Jurc kuhanje in pripravo okusnih jedi približala še več uporabnikom. Med novosti, ki so jih uvedli, sodijo možnost shranjevanja najljubših receptov, ponujanje video vsebin in nadgrajevanje rubrike tradicionalnih slovenskih jedi. »Pri prenovi smo sledili sodobnemu trendu dostopanja do vsebin preko telefonov in tablic. Tako je zdaj stran prilagojena tudi za mobilno uporabo, kar pomeni, da lahko uporabniki do vsebin dostopajo kjer koli in kadar koli,« je med drugim povedala Jurčeva.