• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Peneče vino, ki se ga svetloba še ni dotaknila

Radgonske gorice predstavljajo novo blagovno znamko Untouched by Light. Gre za prvo peneče vino na svetu, za katerega pravijo, da je »izdelano, prodano in okušeno v popolni temi«, na voljo pa bo prihodnje leto.

Novi izdelek v portfelju Radgonskih goric temelji na ugotovitvah raziskave, ki kažejo, da lahko izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni osvetlitvi vpliva na njegovo aromo. Da bi se izognili »zaradi svetlobe spremenjeni aromi« so želeli zagotoviti, da bi se najboljše dogajalo v temi. Pri tem jim pomaga hrvaška kreativna agencija Bruketa&Žinić&Grey, s katero sodelujejo zadnji dve leti.

»Skupaj smo zasnovali novi izdelek, strategijo blagovne znamke, vizualno identiteto, embalažo, spletno mesto untouchedbylight.com, trenutno pa izvajamo še aktivnosti odnosov z javnostmi. Kako se bo projekt razvijal naprej, pa boste videli, ko vino 'ugleda luč dneva',« so za MM povedali pri Bruketa&Žinić&Grey.

Prve steklenice bodo na voljo prihodnje leto

Peneče vino Untouched by light je izdelano iz grozdja chardonnay. Nabrali so ga ponoči, starajo pa ga v kleteh v popolni temi. Prodajal se bo v steklenicah, ki so odporne na (sončno) svetlobo. Prav tako priporočajo njegovo uživanje v temi. Čeprav se je fermentacija začela šele pred nekaj meseci in zato prve steklenice ne bodo na voljo pred naslednjim letom, v Radgonskih goricah že sprejemajo prednaročila.