• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Uber, vir informacij o javnem prevozu?

Tehnološki velikan Uber z zadnjo nadgradnjo svoje aplikacije postaja podoben Googlovim zemljevidom, saj bo uporabnikom poleg »standardnih« storitev nudil še alternativne z javnim prevozom.

Foto: Uber

Da bi potnikom nudili »najboljše možnosti potovanja«, mestom pa »manj onesnaženo prihodnost«, bodo uporabniki v aplikaciji poleg možnosti Uber in UberX lahko preverili še razpoložljivost javnega prometa. Poleg tega bodo lahko dobili tudi informacije o prihodih in odhodih ter cenah avtobusov in vlakov. Na podlagi tega bo Uber lahko predlagal tudi »optimalno« pot potovanja z vsemi navodili in stroški.

Foto: Uber

»Z mesti, v katerih delujemo, si delimo številne skupne cilje, kot so zmanjšanje števila avtomobilov v lasti, razširjene možnosti javnega prevoza in pomoč vladam pri transportu,« je sodelovanje z mesti poudarja Dara Khosrowshahi, Uberjev izvršni direktor.

Praktično istočasno je Google svojo storitev Zemljevidi razširil še z informacijami o možnostih izposoje koles. Za zdaj se je bodo uporabniki lahko posluževali v 24 mestih, med katerimi pa še ni Ljubljane.