• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Apple Watch 4 bo pri nas na voljo od tega petka

Do zdaj – vsaj uradno – Applovih pametnih ur pri nas še ni bilo mogoče kupiti. To se zdaj (končno) spreminja, saj bodo od petka, 19. julija 2019, naprodaj v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji.

Zadnjo generacijo svoje pametne ure je tehnološki velikan predstavil septembra 2018. V primerjavi s prejšnjimi različicami naj bi jo še posebej nadgradili za aktiven, zdrav in povezan življenjski slog. Poleg največjega zaslona do zdaj slednje poudarjajo s funkcionalnostmi, kot so električni senzor za spremljanje delovanja srca (z obvestili za nizek in visok srčni utrip ter neenakomerno bitje srca), zaznavanje padcev in omogočanje klica v sili, številčnica z aplikacijo Breathe, samodejno zaznavanje vadbe za jogo in pohodništvo ter napredne funkcije za tekače.

Po navedbah portala DMR naj bi v letu 2019 Apple prodal 33 milijonov svojih pametnih ur, kar je trikrat več kot leta 2015. Če vas zanima, kaj Apple Watch dejansko zmore in bi to radi tudi dejansko preverili, so se na portalu Wearable zelo potrudili in zbrali »47 nasvetov in trikov ob uporabi ure Apple Watch«.

Ura razdrla »razmerje« med oblikovalcem Ivejem in Applovim vodstvom

Apple je svojo prvo pametno uro predstavil leta 2015. Prav tu naj bi se začela nesoglasja med Jonathanom Ivejem, zdaj že nekdanjo Applovo oblikovalsko zvezdo in varovancem Steva Jobsa, in vodstvom podjetja. Sam si je namreč Apple Watch zamislil kot modni dodatek in ne »podaljšek« iPhona, kar naj bi želeli drugi Applovi vodilni (kdo ima torej prav?). To naj bi po pisanju portala Fast Company vodilo do Ivejevih »frustracij«, češ da tehnološkega velikana vodijo »ljudje iz sveta financ in operativci«, ne pa »ljudje iz sveta tehnologije ali drugih področij jedra družbe«. Jony Ive je podjetje zapustil konec junija 2019.

.

Naj omenimo, da je od 26. junija 2019 pri nas na voljo tudi Applova mobilna denarnica Apple Pay.