• Facebook
  • Twitter
  • RSS

SimilarWeb: Google je (daleč) najbolj obiskana spletna stran na svetu

Alphabetov »dvojec«, Google in YouTube, je bil z najbližjim zasledovalcem Facebookom v maju daleč na vrhu najbolj obiskanih spletnih strani, ugotavlja analitični portal SimilarWeb.

Graf: @Statistics_Data_Facts

Razmerje v obiskih si je mogoče bolje predstavljati preko grafa, ki so ga zasnovali upravljavci profila na Instagramu @Statistics_Data_Facts. Poleg dejstva, da je Google (z več kot 67 milijardami neunikatnih obiskov)  več kot dvakrat obiskan od drugouvrščenega YouTuba, izstopa še razlika med tretjim Facebookom in četrtim Baidujem, ki je več kot dvakratna.

Med najbolj obiskanih deset sta poleg Facebooka še dve družbeni omrežji, to sta Twitter na osmem in Instagram na desetem mestu. Pri tem je treba poudariti, da so merili obisk spletnih strani in ne aplikacij, in tudi zato je na primer priljubljeni Instagram šele na desetem mestu, kitajskih strani pa praktično ni na spregled.

No, potem pa zanimivosti. Marsikdo je prepričan, da je Yahoo dobesedno izginil, a podatki SimilarWeb kažejo, da mu po obiskih sodeč ne gre slabo, saj je po obisku na petem mestu. Prav tako ne gre slabo spletni enciklopediji Wikipedia. Za številne je presenečenje (ali pa se pretvarjajo, da je presenečenje), da je med prvih deset tudi portal PornHub.

Takoj po objavi razprav in komentarjev seveda ne manjka. O Yahooju na veliko razpravljajo uporabniki Reddita, češ da je iskalnik še posebej priljubljen med zaposlenimi v finančnih oddelkih. Na vprašanja uporabnikov odgovarjajo tudi v izvorni objavi. Vprašanja so raznovrstna. Nekateri se sprašujejo »Kdo za vraga še uporablja Yahoo?«, drugi sprašujejo, kje je Reddit, tretjim se zdi nezaslišano, da je Twitter pred PornHubom.