• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Soba kot s televizije

V Ikei so začeli z oglaševalsko akcijo, ki so jo poimenovali »Real Life Series« (»Serije iz resničnega življenja«). V njej so z Ikeinim pohištvom upodobili sobe, kot jih poznamo iz televizijskih serij Prijatelji, Simpsonovi in Stranger Things (Čudne stvari).

Si predstavljate, da bi sedeli v dnevni sobi Rachel in Monice iz Prijateljev? Zdaj si takšno sobo lahko omislite kar doma, vanjo pa postavite Ikeino zofo Ektorp, lestnenec Knappa in počivalnik Remsta.

Akcijo »Serije iz resničnega življenja« so pripravili za arabski trg, zasnovala pa jo je španska agencija Publicis. Pravijo, da so priprave trajale več mesecev, v tem času pa so uslužbenci Ikee in predstavniki agencij pregledali na tisoče Ikeinih kosov pohištva in jih primerjali s tistimi na sceni serij. Želeli so namreč najti kose, ki bi kar najbolje nadomestili tiste iz nanizank, kar jim je tudi uspelo. Še večji izziv kot najti primerno pohištvo pa je bilo po mnenju Eduarda Marquesa iz Publicisa sprejeti odločitev, katere dnevne sobe sploh upodobiti. Na seznamu so imeli šestdeset dnevnih sob iz šestdesetih serij, naposled pa so se odločili za tri, ki so se jim zdele najbolj primerne in hkrati tako ikonične, da bi jih prepoznal skoraj vsak.

Oglase bodo uporabili v tiskanih medijih, na spletu, na družbenih omrežjih in v katalogih, načrtujejo pa tudi dogodek, kjer bodo obiskovalci sobe iz oglasov lahko videli v živo.