• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Živemu se pač vse zgodi, tudi knjiga

Bojan Amon, ki ga bralci Marketing magazina poznate po prispevkih iz sveta medijev in tehnologije, vedno začinjenih z duhovitimi opazkami, je izdal svoj knjižni prvenec. V zbirki zapisov z naslovom »Živemu se vse zgodi« podaja svoje življenjske izkušnje, na katere pa – kljub tudi resnim preizkušnjam – gleda z obilico optimizma in zdravega humorja.

Avtor knjige Bojan Amon in voditeljica Jasna Kuljaj, nekdanja sošolca s FDV, sta v duhovitem slogu razdrla marsikatero krepko in tako naredila uverturo v branje, ob katerem se boste krohotali, kot je zatrdila Kuljajeva. (Foto: Simona Kruhar Gaberšček)

»Moj namen je bil v prvi vrsti, da bralca razvedrim in ga spravim v dobro voljo,« je na današnji predstavitvi knjige, ki je izšla pri založbi Vida, povedal Bojan Amon. Da mu bo to tudi uspelo, sta prepričani tako založnica in urednica Valentina Smej Novak, ki je Amona nagovorila, naj svoja razmišljanja poda v knjižni obliki, kot tudi televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, ki se je pogovarjala z novopečenim pisateljem. Kuljajeva je še posebej izpostavila zapis, v katerem avtor na sebi lasten – seveda izjemno duhovit – način – pripoveduje o svoji izkušnji z bivanjem v bolnišnici, ki bi bila za marsikoga lahko travmatična. »Vse je odvisno od tega, kako se odzoveš na to, kar se ti zgodi. In sam sem se odločil za optimističen in pozitiven pogled na vse, kar se mi dogaja,« je svojo naravnanost k reševanju življenjskih izzivov s humorjem pojasnil Amon. Kot je dodal, sta na njegovo pisanje in odnos do sveta najbolj vplivala Bill Bryson in Viktor Frankl, prvi z izjemno duhovitim, a hkrati izbrušenim pisateljskim slogom, drugi pa zaradi pozitivne naravnanosti, ki jo je vseskozi ohranjal med dolgoletnim bivanjem v koncentracijskih taboriščih.

Bojan Amon je o svojih sicer povsem običajnih prigodah iz vsakdanjega življenja, a brez dlake na jeziku in odvečnega sprenevedanja, najprej začel pisati na svojem blogu Bizaroteka. Pozitiven odziv bralcev ga je spodbudil k razmišljanju o knjigi, a si za zdaj še ne upa napovedati, ali bo prvi sledila še kakšna.