• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na dm teku bo letos štel vsak korak

Še nekaj dni pa se bo ljubljanski park Tivoli obarval koralno rdeče. Takšne bodo namreč letos majice, ki jih bodo nosile udeleženke dm teka, ki bo že to soboto. Letošnji izbor barve tekaških majic je sledil modnim trendom, ki narekujejo obvezno izbiro koralno rdeče barve vsaj v enem modnem detajlu. Temu trendu očitno sledi kar nekaj organizatorjev dogodkov, tudi letošnja konferenca DIGGIT bo namreč v znamenju koralno rdeče barve.

Tudi tokrat se bodo tekačice lahko podale na 5- ali 10-kilometrsko traso, a letošnji tek bo v nečem drugačen oziroma poseben. Organizatorji so se namreč želeli posvetiti tudi dobrodelnosti in z iniciativo Združimo korake v sodelovanju s partnerji in podporniki vzpostaviti vseslovensko gibanje, ki ozavešča otroke o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja ter nagovarja osnovnošolce k upoštevanju zdravih življenjskih navad.

Korake bodo zbirali na tri načine: s tekom na dm teku (vse pretečene korake tekačic bodo prišteli skupnemu seštevku korakov in jih spremenili v otroške nasmehe), z nakupom izdelka iz košarice meseca (v septembru z nakupom enega izdelka iz košarice prispevate 15.000 korakov in s tem tri nasmehe) in z deljenjem korakov na družbenih omrežjih (na profilih na Facebooku in Instagramu bodo uporabnice povabili, da delijo svoje korake in objavo označijo s ključnikom #zdruzimokorake).

Pri družbeni odgovornosti je dm letos naredil še en korak dlje. Pri pripravi darilnih vrečk za tekačice so pomagali zaposleni podjetja Jazon, ki skrbi za ustvarjanje trajnih delovnih mest za invalidne osebe in s tem prispeva k večji blaginji posameznikov in družbe kot celote.