• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V žiriji za evropske nagrade Effie tudi slovenski predstavniki

Evropsko združenje komunikacijskih agencij (EACA) je objavilo člane žirije Effie Awards Europe 2019, tako v prvostopenjski kot tudi drugostopenjski žiriji. Med njimi je kar šest slovenskih strokovnjakov s področja tržnega komuniciranja.

Nagrade Effie Awards Europe podeljujejo od leta 1996, letos pa bosta žiriji sopredsedovala Bastien Schupp, podpredsednik globalne strategije blagovne znamke in tržnega komuniciranja v skupini Renault, in Harjot Singh, strateški direktor agencijske mreže McCann Worldgroup. Prvostopenjska žirija, v kateri bodo štirje Slovenci – Mojca Avšič (Telekom Slovenije), Peter Curk (Petrol), Andrej Krajner (NLB) in Urška Tuškej Lovšin (FDV),bo prijavljene akcije preko spleta ocenjevala med 3. in 14. junijem 2019. Drugostopenjska žirija, v kateri bosta dva slovenska predstavnika, in sicer Matjaž Butara (Adriatic Slovenica)in Viktorija Radojević Mavrič (Mercator), pa bo v Bruslju zasedala 26. junija 2019.

Prijave na Effie Awards Europe 2019 so že odprte, letos pa so k obstoječim tekmovalnim kategorijam dodali še dve novi, in sicer »marketinške in poslovne rešitve« ter»najboljše od najboljših«, v kateri bodo nagrajene najboljše tržno-komunikacijske akcije v Evropi, ki so že osvojile zlato nagrado v nacionalnem tekmovanju Effie.