• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kreativni direktor leta je Luka Bajs

Luka Bajs, kreativni direktor v agenciji Grey Ljubljana, je na podlagi nagrad, ki jih je osvojil na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu, dobil največ točk med kreativnimi direktorji. Letošnji naziv kreativnega direktorja leta, ki ga že tradicionalno podeljujemo pri Marketing magazin, torej pripada njemu.

Luka Bajs, ki je skupno prejel 129 točk, je največ točk dobil predvsem po zaslugi oglaševalske akcije »Lahkonočnice«, ki je na 28. SOF-u prejela zlato nagrado kot tudi novo in hkrati najprestižnejšo nagrado SOF SOF-a. (So)podpisal se je še pri nekaj izjemno uspešnih akcijah, kot so »Lahko noč, nestrpnost!« (ki je prejela veliko, tri zlate in tri srebrne nagrade), 'instaliterarne' zgodbe Med vrsticami (uvrstitev v ožji izbor in zlata nagrada), rokovnik Med vrsticami in risanka Darilo za rojstni dan (srebrni nagradi) ter »Nahranimo čebele« in »Ekstremni binge izziv« (ožji izbor).

Luki Bajsu na drugem mestu med slovenskimi kreativnimi direktorji s 109 točkami sledi Sašo Petek, kreativni direktor v Agenciji 101, na tretje mesto pa se je uvrstil Drago Mlakar, kreativni direktor iz Pristopa, ki je zbral 65 točk. V prvi deseterici so še Miha Bevc, kreativni direktor in partner v agenciji BPCS, Nina Vrhovec in Miha Brodarič, kreativna direktorja v agenciji Studio Multipraktik, Žare Kerin, kreativni direktor v agenciji Futura DDB, Tine Lugarič, kreativni direktor v agenciji Luna\TBWA, Anna Runefelt, kreativna direktorica v agenciji NAI, Blaž Kocjančič, kreativni direktor v agenciji Internavti, ter Matjaž Germ in Ana Šušteršič, kreativni direktor in kreativna direktorica v Agenciji 101.

Kako smo točkovali?

Če je bilo ob posameznem nagrajenem delu, ki so predstavljena v katalogu na spletni strani SOF, navedenih več kreativnih direktorjev, smo enako število točk pripisali vsem. Za akcije, ki so se uvrstile v ožji izbor, smo kreativnim direktorjem pripisali po eno točko, za prejeto srebrno priznanje 6 točk, za zlato priznanje 10 točk in za veliko nagrado 15 točk. Nagrada SOF SOF-a je štela 25 točk, pri čemer se letos za razliko od preteklih let točke niso izključevale pri zlati nagradi in SOF SOF-a ter zlati nagradi in veliki nagradi. To pomeni, da smo sešteli točke za zlato nagrado in SOF SOF-a kot tudi za zlato in veliko nagrado.