• Facebook
  • Twitter
  • RSS

28. SOF: agencija leta je Agencija 101, oglaševalec leta pa Droga Kolinska/Atlantic Grupa

Na pravkar končani zaključni prireditvi 28. Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF) v Portorožu so podelili nagrade najboljšim oglaševalskim delom leta. Agencija leta je postala Agencija 101, oglaševalec leta pa Droga Kolinska/Atlantic Grupa. Najuspešnejša blagovna znamka je A1 Slovenija. Na mednarodnem festivalu kreativnosti Cannes Lions bosta na tekmovanju mladih kreativcev Slovenijo zastopala Andraž Čelik in Tit Lončar.

Agencija 101 je prvič osvojila naziv agencije leta, dobili pa so eno veliko, devet zlatih in šest srebrnih nagrad. Od tega je večkrat nagrajena akcija za UNICEF Slovenija »Skrita soba pobega« dobila veliko in pet zlatih nagrad. Novost letošnjega tekmovanja, najvišjo nagrado SOF SOF-a, sta dobila A1 Slovenija in Grey Ljubljana za dolgoročno oglaševalsko akcijo »Lahkonočnice«. Poleg nagrad za agencijo, oglaševalca in blagovno znamko leta so na svečani podelitvi podelili tudi nagrado za oglaševalsko osebnost leta. Kot smo že pisali, je ta naziv pripadel Mojci Randl, ustanoviteljici in direktorici Skupine Formitas. Intervju z njo si lahko preberete v aktualni številki Marketing magazina, ki ste ga lahko našli tudi na vidnem mestu na SOF-u.

Velike nagrade so prejele naslednje akcije:

  • »Lahko noč, nestrpnost!«, agencija: Grey Ljubljana, oglaševalec: A1 Slovenija
  • »Laško – dolgoročno«, agencija: Luna \TBWA, oglaševalec: Pivovarna Laško Union
  • »Skriti Escape Room«, agencija: Agencija 101, oglaševalec UNICEF Slovenija
  • »Knjiga JB restavracija«, agencija: Futura DDB, oglaševalec: Restavracija JB

Na 28. SOF-u so podelili tudi posebne nagrade. Najboljša produkcijska hiša filmskih oglasov je Nora production group, naziv najboljše produkcijske hiše radijskih in zvočnih oglasov pa si delita Studio ritem in Domen Hudrap. Slovenijo bosta na tekmovanju mladih kreativcev v Cannesu predstavljala Andraž Čelik in Tit Lončar, ki sta na natečaju za mlade kreativce zmagala s projektom »NLB Hud cajt«.

Pogovarjali smo se tudi z udeleženci in organizatorji SOF, kar si lahko ogledate tukaj.