• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Najčistejša pisava na svetu« v ožjem izboru NYF Advertising Awards

Futurina »Najčistejša pisava na svetu«, ki so jo ustvarili za Ekologe brez meja, se je uvrstila v ožji izbor oglaševalskega festivala New York Festivals. Dobitniki nagrad bodo znani 13. maja.

V soboto, 15. septembra, je bila zadnja čistilna akcija Očistimo Slovenijo. Kot so povedali v agenciji, so razpolagali z majhnim proračunom in veliko ambicijo, da Slovenijo še zadnjič očistijo. Takrat so skupaj s prostovoljci iz smeti ustvarili »najčistejšo pisavo na svetu«. Vsako sestavljeno črko iz odpadkov so fotografirali in pozneje prenesli v vektorsko obliko.

Nato so jo objavili na mednarodnih spletnih bazah, ki ponujajo brezplačne pisave za prenos in uporabo. Tam so jo lahko uporabniki brezplačno prenesli kot posamezniki ali društva, da so natipkali okoljsko zavedno sporočilo, ki bo odsevalo našo (čisto) deželo in ponovno uporabo.
 
Novica o tem je obšla svet. O najčistejši pisavi so poročali slovenski in vplivni tuji lifestyle, design in ekološko usmerjeni mediji. Med drugim ga je opazil mednarodni Greenpeace in twittnil svojim 1.7 milijonom sledilcem, kar je svojevrstna prelomnica za slovensko oglaševalsko akcijo. Še pomembnejša pa je njena resnična uporabnost in sporočilo, ki ga nosi vsaka njegova črka – smeti niso le za v smeti, ampak jih lahko ponovno uporabimo.

Podrobneje smo o pobudi in akciji pisali tukaj.