• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nakupovalno središče Aleja v Ljubljani bo zaživelo naslednjo pomlad

Obiskali smo kraj, kjer bo čez približno leto dni stalo menda najsodobnejše nakupovalno središče v Sloveniji, ki so ga poimenovali Aleja. Toni Pugelj, direktor bodočega nakupovalnega središča in direktor SES Slovenija (Spar European Shopping Center), je na novinarski konferenci predstavil potek gradnje in prihodnje načrte, povedal pa je tudi, s čim bodo prepričali javnost, da bo prav Aleja nekaj posebnega.

Končna podoba nakupovalnega središča Aleja

To bo že peti center družbe SES v Sloveniji, naložba pa je vredna približno 150 milijonov evrov. Aleja bo posebna že na videz, saj bo fasada iz posebno obdelanega legiranega jekla, ki posnema luske zmaja. To seveda ni naključje, saj je prav zmaj simbol Ljubljane, pri SES pa pravijo, da so ponosni na to, da vedno upoštevajo lokalne vidike.

Aleja bo v Šiški ponujala osemdeset trgovin številnih blagovnih znamk (med njimi so Interspar Müller, Big Bang, XYZ, H&M in Hervis), povsem nova blagovna znamka v Sloveniji pa bo Sport Vision.

Poleg nakupovalne izkušnje bodo obiskovalci lahko uživali tudi v kulinarični ponudbi. V drugem nadstropju Aleje bo tako imenovani »foodcourt« z različnimi restavracijami s postrežbo ter ponudniki hitre prehrane in prigrizkov. Raztezal se bo na 2300 kvadratnih metrih površine, 800 kvadratnih metrov pa bodo predstavljale kavarne. Prehranski kotiček bo neposredno povezan s privlačno ponudbo športnih in prostočasnih dejavnosti na strehi. Aktivna ozelenjena streha bo nudila vse, kar si srce športnika lahko poželi – na voljo bodo igrišča za odbojko, košarko in nogomet, fitnes park, tekaška proga in otroško igrišče na prostem.

Poskrbljeno bo tudi za družine: mladim mamicam bodo na voljo sobe za dojenje in previjalnice, otroci, ki so starejši od treh let, pa bodo lahko uživali v največjem pokritem otroškem igrišču v slovenskih nakupovalnih središčih. Gre za blagovno znamko Planet Lollipop, ki jo je podjetje SES razvilo za najmlajše obiskovalke in obiskovalce.