• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V Slovenijo letos tri nagrade Zlato pero

Letošnje mednarodno priznanje za komunikacijsko odličnost Zlato pero (Gold Quill) prejmejo dva digitalna projekta in prometni preventivni program iz Slovenije. Zavarovalnica Triglav in Studio Kernel sta si razdelila eno skupno priznanje in ob tem osvojila še vsak svojega.

Nagrajena ekipa Studia Kernel (Blaž Ulcej, Vid Bizjak Kernel, Tamara Leljak, Saša Islamović) z Barbaro Švagelj, ankaransko podžupanjo in Nino Jurinčič, svetovalko za turizem Občine Ankaran na klifu Debeli rtič. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Žirija mednarodnega združenja IABCje letos nagradila 202 projekta, od tega tri slovenske, ki tako nadaljujejo slovenske dosežke na tem uveljavljenem ocenjevanju. Zavarovalnica Triglav se je problema prevelike hitrosti v naseljih, ki povzroči več kot polovico prometnih nesreč, lotila v širokem partnerstvu z razvijalci napredne prometne signalizacije, lokalnimi skupnostmi, šolami, strokovnjaki za prometno varnost ter lokalnimi mediji. Na kritičnih lokacijah v naseljih so postavili prikazovalnike hitrost, jih pospremili z raziskavami o odzivnosti voznikom in dopolnili z lokaliziranimi obcestnimi plakati ter sodelovanjem z lokalnimi radijskimi postajami. »Delež prehitrih voznikov se je v izbranih slovenskih krajih v treh sezonah akcije znižal za več kot 7 odstotkov. Nagrada, ki smo jo prejeli, je dokaz, da je vzpostavitev širokega partnerstva in tesno sodelovanje z lokalno skupnostjo prava pot za dvig prometne varnosti v naseljih,« je povedala Ana Cergolj Kebler, idejna vodja projekta v Zavarovalnici Triglav.

Z drugim Zlatim peresom je bilo nagrajeno integrirano digitalno Letno poročilo Skupine Triglav za leto 2017 pod naslovom Energija Skupine. Priznanje si je široka ekipa Studia Kernel in Zavarovalnice Triglav prislužila za učinkovito, večkanalno komuniciranje nove poslovne strategije in ključnih projektov Skupine Triglav. Ekipa Studia Kernel je, pod vodstvom Vite Kernel, Zlato pero osvojila prav tako za celosten projekt ozaveščanja o zaščitenih naravnih vrednotah Ankaranskega polotoka in novoustanovljenem Krajinskem parku Debeli rtič. Vanj so vključili publikacijo, ki so jo komunicirali večkanalno. Nadgradili so jo v mikro spletno stran, vsebine o pomenu tamkajšnje biodiverzitete pa so razširili tudi na družabna omrežja.

Podelitev Zlatih peres bo 11. junija v kanadskem Vancouvru.