• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Petra Krulc v žiriji London International Awards (LIA)

V žiriji mednarodnega oglaševalskega tekmovanja LIA bo letos tudi slovenska predstavnica. Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica v Grey Ljubljana, ob ocenjevala prijavljena dela v kategoriji tiskanih oglasov, zunanjega in ambientalnega oglaševanja.

»Zelo težko povem več kot, da je biti povabljen v to žirijo res velika čast. Namreč tekmovanje LIA je še vedno eno tistih najbolj prestižnih, takoj za tekmovanji Cannes Lions, AD&D, Clio in podobnimi festivali,« je za MM povedala Petra Krulc. Poudarja, da je seznam festivalov, ki še vedno uživajo ugled najpomembnejših, vsako leto manjši, saj globalne komunikacijske mreže krčijo svoj fokus vedno bolj le na Cannes Lions International Festival of Creativity.

»Oktobra 2019 (žiriranje bo med 2. in 6. oktobrom, imena nagrajencev pa bodo objavili 4. novembra 2019, op. p.) bom letela v Las vegas in tam sodelovala z res velikimi imeni oglaševanja, zaradi česar je to zame še veliko bolj precenljiva izkušnja. Namreč razprave v tovrstnih žirijah potekajo na bistveno višjem nivoju, kot jih morda lahko izkusimo na festivalih naše regije.«

Poleg Krulčeve regijo zastopa še Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorica v McCann Beograd, ki bo s kolegi ocenjevala dela v tekmovalni katogoriji oznamčene zabave.