• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Discovery in BBC podpisala sporazum o globalnem vsebinskem sodelovanju

Discovery bo vzpostavil globalno storitev Svod, ki bo prikazoval BBC-jeve naravoslovne in dokumentarne vsebine. Gre za desetletni sporazum, ki vključuje naslove iz serije Planet Zemlja (Planet Earth) in priljubljene programske kategorije.

Foto: Pixabay

Podpis pogodbe pomeni vzpostavitev več milijonov funtov vrednega sodelovanja. To bo vključevalo vrsto dokumentarnih serij, ki bodo obogatile novo globalno storitev pretočnega prenosa, vključen pa je tudi dogovor o razvoju legendarnih žanrov BBC Studia, ki vključujejo dokumentarce s področja naravoslovja, živali, pustolovščin, znanosti, potovanj, vesolja, zgodovine in civilizacij. Podjetji sta se sporazumeli tudi o prihodnem poslovanju UKTV-kanalov v Veliki Britaniji s strukturno delitvijo, ki dopolnjuje strateški fokus in komercialno poslovanje obeh organizacij.

Discovery in BBC Studios sta podpisala tudi razvojni sporazum, v skladu s katerim bosta ustvarjala nove prepoznavne dokumentarne vsebine za Discovery, ki za gledalce razširja odkrivanje sveta tako v linearni kot tudi digitalni distribuciji.  S tem sporazumom se ponovno združujeta dve medijski in razvedrilni znamki, ki sta sodelovali skupaj pri serijah, kot so Planet Zemlja (Planet Earth), Sprehod z dinozavri (Walking with Dinosaurs), Življenje (Life) in Modri planet (Blue Planet). Obe podjetji bosta sofinancirali predano razvojno ekipo znotraj BBC Studios, Tony Hall, generalni direktor BBC-ja, pa napoveduje: »Naročniki povsod po svetu se lahko pripravijo na pravo poslastico: na najboljše vsebine na novi odlični platformi.«