• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Apple vstopa na področje televizijske produkcije

Govorice o Applovem dogodku in predvsem novitetah so se v veliki meri (spet) izkazale za resnične. V konferenčni dvorani Steve Jobs Theater na svojem sedežu v Cupertinu so predstavili plačilno kartico Card, prenovljeni in razširjeni Apple News, platformo za igranje iger Arcade in (končno) Apple TV+ s pretočnimi video vsebinami in lastnimi serijami.

Kot smo pisali danes, se je velika večina napovedi uresničila, a Applu je le uspelo presenetiti javnost. Novičarska storitev Apple News Plus omogoča za naročnino 9,99 dolarja neomejen dostop do novic medijskih hiš, kot so The Washington Post, The New York Times in drugi. Slabost? Na voljo je le v Kanadi in ZDA.

Plačilna kartica Apple Card bo na voljo tako v fizični kot tudi v virtualni obliki na iPhonu. Omogočala bo preprosto dodajanje plačnika in vračanje deleža kupnine (tako imenovani cashback). Slabost? Deluje le v državah, kjer je mogoče uporabljati mobilnao denarnico Apple Pay, ki ap ga pri nas ni.

Nato pa veliki finale: po letih ugibanj in govoricah (le kaj bi brez njih) o odpovedih in nemogočemu delu s producenti je Applov direktor Tim Cook oznanil Apple TV Plus. Sprva so se prisotni dolgočasili ob »le« prenovljeni aplikaciji Apple TV, nato pa je napovedal, da bo Apple postal novi dom »najbolj kreativnih pripovedovalcev zgodb«, vključno z lastno produkcijo. Pri tem bodo sodelovali z znanim režiserjem Stevenom Spielbergom, ena prvih serij pa bo Amazing stories z Reese Witherspoon, Jennifer Aniston in Steve Carell. Vložili naj bi več kot dve milijardi dolarjev in s tem pokazali, da Netflix, Amazon in Hulu ne bodo gledali križem rok. Še nekaj zanimivosti glede Apple TV+: a) Do jeseni bo na voljo v več kot 100 državah b) Bo brez oglasov c) Naročnina bo fleksibilna