• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Liam, nimaš prav

Oglaševalska akcija za promocijo albanskega turizma »navdih« črpa po filmski uspešnici »Ugrabljena« (»Taken«) z Liamom Neesonom v glavni vlogi. Ne le, da so si za slogan izposodili naslov filma, ampak ga pripovedovalec kar neposredno nagovarja.

Leta 2008 je bila ena največjih filmskih uspešnic ravno »Ugrabljena« (ki je še vedno priljubljena podlaga za številne memeje), v katerem je Liam Neeson svojo filmsko hči reševal iz rok albanskih ugrabiteljev.

V oglasu neposredno nagovorijo Neesona, ki mu želijo povedati, da je sicer zelo nadarjen igralec, ampak imajo z njim vseeno manjšo težavo. Zaradi njegovega filma namreč veliko ljudi zmotno misli, da je Albanija država kriminalcev in ugrabiteljev.

Predstavljajo se kot država z nasmejanimi ljudmi, bogato zgodovino, dobro hrano in številnimi naravnimi lepotami. Izraz »taken«, ki se v filmu nanaša na ugrabitev, so uporabili na bolj pozitiven način. S sloganom »Naj vas navduši Albanija«  (»Be taken by Albania«) vabijo vse tiste, ki te države še ne poznajo, naj odkrijejo vse njene lepote.