• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Mercedes se poklanja ženski, ki je z avtomobilom prva prevozila več kot 100 kilometrov

8. marec so pri Mercedes-Benzu predstavili nov oglas, kjer so s svetom delili zgodbo Berthe Benz, ženske, ki je leta 1888 opravila prvo daljšo pot z avtomobilom.

Oglas je delo kreativne agencije Antoni Berlin v njem pa so želeli pokazati, s kakšnimi predsodki se je Benzova borila na svoji 106 kilometrov dolgi poti. Ko je s sinovoma prispela v vas, v kateri se ji je pokvaril avto, je le stežka našla koga, ki bi ji bil pripravljen pomagati. Za številne je bil avto videti kot nekakšna kočija brez konj, Bertho pa so nekateri označili celo za čarovnico. Kljub vsem težavam ji je uspelo najti lekarno, v kateri je kupila posebno obliko petroleja, s katerim je napolnila rezervoar in zanimivo je, da tista lekarna velja za prvo »bencinsko črpalko« v zgodovini.

Pika na i v oglasu je pogled na majhno deklico, ki se Berthe sprva boji, nato pa v njej vidi neke vrste vzornico. S tem se je režiser oglasa Sebastian Strasser želel pokloniti vsem močnim ženskam v zgodovini, ki so mladim dekletom pokazale, da imajo ženske lahko pomembno vlogo v družbi in da lahko spreminjajo svet.