• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ambasador le svojemu podjetju

Jutri bo v ljubljanskih Stožicah nastopil veliki tenor Jose Carreras, z novinarji pa je že poklepetal na novinarski konferenci, na kateri smo z njim na kratko spregovorili tudi mi.

Carerras se je rodil v Barceloni, v svoji dolgoletni karieri pa je nanizal ogromno uspehov, saj je prodal več kot 60 milijonov izvodov glasbenih posnetkov. V Ljubljani je nastopil že večkrat, nazadnje leta 2010 in prav on je bil tisti, ki je v Stožicah imel prvi koncert. Zdaj se v okviru svoje poslovilne turneje vrača na to glasbeno prizorišče in koncerta se zelo veseli, saj pravi, da je slovensko občinstvo zelo toplo in dobro pozna operno glasbo.

Z velikim mojstrom smo spregovorili tudi mi, in sicer nas je zanimalo, če je v svoji karieri sodeloval s kakšno priznano blagovno znamko ali bil ambasador kakšnega podjetja. Zaupal nam je, da je po tistem, ko je prebolel levkemijo, ustanovil svojo fundacijo, katere cilj je, da bi bila ta bolezen nekoč stoodstotno ozdravljiva. »Tako da lahko povem, da je prav moja ustanova tista, katere ponosen zastopnik oziroma ambasador sem,« je povedal za MM.