• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zakaj Dormeo išče strokovnjaka za spanje?

V sklopu mednarodne oglaševalske kampanje pred svetovnim dnevom spanja (15. marec) je Studio Moderna z blagovno znamko Dormeo objavila razpis za sanjsko službo. Izbrani kandidat, tako imenovani Dormeo spalec, bo za 8 delovnih ur (beri: spanja) prejel 1000 evrov. O izvoru in namenu kampanje smo se pogovarjali z Urško Plavčak, vodjo blagovne znamke Dormeo.

Izhodišče kampanje je preprosto dejstvo, in sicer da skoraj tretjina Slovencev svoje spanje opredeljuje kot slabo ali zgolj zadovoljivo. Glede na to, da skoraj tretjino svojega življenja prespimo, je kakovost spanja ključna za kakovost našega »budnega« življenja. Kot je za MM povedala Urška Plavčak, je ideja za »sanjsko službo« Dormeo spalca, ki jo razpisujejo v 15 evropskih državah, zrasla interno, v centrali v Ljubljani.

»Prvi zametki tako obsežne kampanje, s katero želimo vzbuditi pozornost in tako opozoriti na pomen kakovostnega spanja, segajo v leto 2012, ko so podobno akcijo že izvedli naši kolegi iz Makedonije. Lani so akcijo ponovno oživili in izjemno pozitivni odzivi so nas spodbudili, da letos izpeljemo kampanjo na mednarodni ravni, po celotnem sistemu Studia Moderna,« pojasnjuje sogovornica. V vsaki državi so akcijo prilagodili lokalnim specifikam, a rdeča nit ostaja enaka.

»15. marca se bodo po vseh 15 državah zvrstili dogodki, s katerimi bomo javno obeleževali svetovni dan spanja. Tisti izmed naših sodelavcev iz ekipe Dormeo, ki bodo na ta dan v pisarni, pa ga bodo že tradicionalno počastili s prihodom v službo - v pižami. K temu spodbujamo tudi ostale kolege v Studiu Moderna in veseli smo, da nas je v pižamah vsako leto več,« se nasmehne Plavčakova. Poudarja, da so se celotne komunikacije lotili tako, kot pritiče iskanju novih sodelavcev - z zaposlitvenimi oglasi. »Novico o nenavadni in prav zato zanimivi zaposlitvi smo dodatno razširili preko družabnih omrežij in medijev. Pri tem so nas podprli tudi nekateri vplivneži in znane osebe, nekaj malega pa smo vložili tudi v spletno oglaševanje.« 

Razpis za Dormeo spalca bo odprt do 7. marca 2019, nanj pa se preko spletnega obrazca na www.danspanja.si lahko prijavijo vsi polnoletni »navdušenci« nad spanjem. Izbrani kandidat bo pred izvedbo delovne naloge deležen izobraževanja oziroma treninga, skozi katerega bo dobil napotke za uspešno opravljen podvig, ki ga bodo podprli spalni strokovnjaki znamke Dormeo. Glavna naloga kandidata bo, da na svetovni dan spanja, beleži svojo spalno izkušnjo ter deli svoje predloge za še boljše spanje in spopadanje z različnimi motnjami.