• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Z avtom po smukaški progi

Audiju je prototip svojega prvega SUV-ja na električni pogon predstavil na zelo ... strm način. Pognali so se namreč po najbolj strmem delu smukaške proge Streif v Kitzbühelu.

Da prototip Audijevega e-trona »zmore«, je pokazal svetovni prvak v rallycrossu Mattias Ekström za krmilom električnega SUV-ja, ki se je povzpel po progi s 85-odsotnim naklonom. Skratka, to so »tiste« proge, kjer vas je strah pogledati navzdol. Kot so povedali pri Audiju, je bil avto opremljen s posebnim pogonom quattro, ki ima na zadnji premi vgrajena dva elektromotorja, na sprednji pa enega.  

»Že lani smo z dogodki Audi e-tron extreme pokazali, kako se električni SUV obnese na najtežjih preizkušnjah. Povsod – na gorski dirki na Pikes Peak, na slanih ravnicah v Namibiji ali v Berlinu na visokonapetostnem testnem polju – je bil prototip Audija e-tron kos največjih izzivom. S senzacionalno vožnjo navkreber skozi »mišelovko« smo šli še bolj do roba zmogljivosti in pokazali, kaj je s tehnologijo quattro tehnično izvedljivo v električnem avtomobilu,« je povedal Peter Oberndorfer, vodja komuniciranja za produkte in tehnologije pri Audiju.