• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Ljubezen = ljubezen

Društvo Informacijski center Legebitra je na valentinovo v sodelovanju z agencijo Imago Bold pripravilo gverilsko akcijo. Izložbe priljubljenih trgovin v središču Ljubljane so polepili z nalepkami, ki sporočajo, da je ljubezen = ljubezen, ne glede na to, kdo se ima rad.

Akcija temelji na dejstvu, da je kljub občutno večji stopnji strpnosti do istospolnih parov še vedno mogoče zaznati določeno mero stigmatizacije. Zato so ob letošnjem prazniku zaljubljencev izložbe modnih trgovin na uglednih lokacijah opremili z velikim srcem, ki obkroža dve modni lutki istega spola.

»Družba še vedno drugače obravnava istospolne pare, zato smo ob valentinovem želeli opozoriti, da ljubezen pripada vsem, ne glede na to, katerega spola je oseba, v katero se zaljubimo,« pojasnjuje Lana Gobec, predsednica Društva Informacijski center Legebitra.

Na mavričnem srcu je napis »Ljubezen je ljubezen«, ker želijo poudariti, da je valentinovo praznik, namenjen vsem, ki čutijo ljubezen v srcu, ne glede na spolno usmerjenost. Z odstranljivo statično nalepko v obliki srca pa želijo izpostaviti, da je nalepko mogoče preprosto odstraniti, ne pa tudi stigme, ki so je deležni istospolni pari. »Trgovinam, ki nosijo naše voščilo, med drugim so to H&M, Mango, Nama, Maximarket in Lisca, smo poslali dopis z razlago naše akcije in prošnjo, da za ta dan obdržijo nalepke na svojih izložbah. Spremljajte naša družbena omrežja, saj bomo čez dan poročali o odzivih posameznih trgovin. Pri Legebitri voščimo vsem lepo, igrivo, zaljubljeno valentinovo. Brez stigme!« sporoča sogovornica.

»V duhu prave gverile smo izkoristili javna mesta in z majhno naložbo poslali veliko sporočilo. Vsa ljubezen je enaka,« pa sporočajo iz agencije Imago Bold.