• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Klavirski virtuoz, ki je tudi Yamahin ambasador

Danes se je v Ljubljani mudil svetovno znani klavirski virtuoz Maksim Mrvica, ki bo v okviru svetovne turneje 17. marca nastopil tudi v Ljubljani. V pogovoru za MM je povedal, da je navdušen nad blagovno znamko Yamaha in da z veseljem oglašuje njene vrhunske klavirje.

Pianist je v zanimivem klepetu s televizijsko voditeljico Ivano Šundov, sicer dolgoletno prijateljico, povedal, da ne prihaja iz glasbene družine in da je njegova odločitev, da bo profesionalni glasbenik, marsikoga presenetila, a mu nikakor ni žal, da se je odločil za ta poklic. Umetniška duša je tudi njegova 13-letna hči, ki pa je bolj kot nad glasbo navdušena nad plesom.

Čeprav veliko potuje zaradi koncertov (njegova najnovejša turneja je zastavljena zelo ambiciozno, saj bo nastopil kar na treh celinah), pravi, da se potovanj nikoli ne naveliča in da rad potuje tudi zasebno. Njegova »baza« ostaja domača Hrvaška, predvsem Zagreb, poleti pa Dalmacija, a pravi, da večino časa preživi na Kitajskem. V Aziji so ga sprejeli za svojega in je tam že skoraj doma. Ni torej presenetljivo, da se je odločil za sodelovanje z japonsko znamko Yamaha, s katero sodeluje že četrto leto. »Sem njihov ambasador in dogovorjeni smo, da z video posnetki in fotografijami oglašujem vse njihove izdelke, ki jih dajo na trg, večinoma so to seveda klasični in električni klavirji,« je Mrvica povedal za Marketing magazin. Spodaj si lahko ogledate dva oglasa za Yamaho, v katerih je nastopil.