• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Očitno je, da so jajca trenutno vroča roba Instagrama.«

Družbena omrežja in leto 2019 beležijo nov rekord. Fotografija jajca je postala najbolj všečkana fotografija vseh časov na Instagramu. Zabeležila je več kot 40 milijonov všečkov, s tem pa prehitela objavo dozdajšnje rekorderke Kylie Jenner. Akciji #LikeTheEgg se je v sodelovanju s Futuro pridružil tudi Spar Slovenija.

Na Sparovem profilu na Instagramu so objavili fotografijo (ekološkega) jajca s pozivom, da če bo objava dosegla 500 všečkov (ima jih več kot 600, op. p.), bo sledilcem podaril pet ekoloških paketov, med katerimi so jasno tudi sveža ekološka jajčka. Fotografija je sicer že v prvih dvajsetih minutah po objavi zbrala več kot 100 všečkov. Kot pravijo v Futuri je očitno, da »so jajca trenutno vroča roba Instagrama«, akcija pa dokaz, da »imamo tudi Slovenci lahko svetovna jajca«.

»World_record_egg je verjetno najučinkovitejši profil do zdaj, saj je z zgolj eno objavo dosegel status najbolj priljubljene fotografije vseh časov. Vse to na način, ki je tako preprost, da je resnično genialen. Navkljub spoliranosti »Instagram družbe« s svojim dosežkom daje upanje človeštvu in nam nastavlja pristno ogledalo brez filtra. Ravno zaradi njegove pristnosti in aktualnosti smo ga brez oklevanja uporabili kot prispodobo za promocijo ekoloških jajc Sparove linije Natur*pur in organsko vpletanje uporabnikov skozi nagrajujočo izkušnjo na kanalu, kjer se je vse skupaj začelo – Instagramu,« za MM pojasnjuje Robert Bohinec, kreativni direktor v Futuri.