• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Alexi je spet na Zemlji

Se še spomnite vesoljca Alexija, ki je v oglasu »Vesoljec na tujem« (»An Alien Abroad) nemškega podjetja Babbel izgubljeno taval po Ljubljani? Agencija Wieden + Kennedy London ga je ponovno poslala na Zemljo, tokrat na britansko podeželje.

Nemško podjetje Babbel, ki razvija aplikacijo za učenje jezikov, spet poudarja njeno uporabnost preko (hitrega) procesa učenja vesoljca Alexija. Ta namreč predstavlja prispodobo za ljudi, ki se počutijo odtujeno zaradi neznanja lokalnega jezika. Ob svojem prihodu na Zemljo se kljub prijaznosti domačinov Alexi počuti zelo osamljeno in raje beži pred ljudmi, ko da bi skušal navezati stike.

Vendar pa ne vrže puške v koruzo (vesolje) in se preko aplikacije uči lokalnega jezika povsod, kjer lahko. Med drugim si z njo čas krajša na eliptiku in med kopeljo. Napreduje do te mere, da med večerjo s šalami zlahka nasmeji svoje goste in končno spozna sosede.

Gre za drugi oglas globalne kampanje »Pogovor se začne tu« (»Conversations starts here«). O kampanji in njenem prvem oglasu »Vesoljec na tujem« (»An Alien Abroad) smo se pogovarjali z Jimom Liujem, vodjo blagovne znamke v Babblu.