• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Nagrade 20. SEMPL-a: Futura DDB

Futura je zlato nagrado sempler prejela v kategoriji najboljši novi medij in medijski format za »Najčistejšo pisavo na svetu«, ki so jo zasnovali za Ekologe brez meja.

V soboto, 15. septembra, je bila zadnja čistilna akcija Očistimo Slovenijo. Kot so povedali v agenciji, so razpolagali z majhnim proračunom in veliko ambicijo, da Slovenijo še zadnjič očistijo. Zato je »Še zadnjič« postal slogan akcije, ki je vabil na zadnjo vseslovensko čistilno akcijo. Prvi korak je bila pošta slovenskim blogerjem in vplivnežem. Po pošti so jim poslali majice (brez podpisa ali obrazložitve) z natisnjeno eno od črk slogana akcije. Ko je vplivnež objavil fotografijo majice, je skupaj z uporabniki razvozlal sporočilo in tako organsko ponesel sporočilo akcije na priljubljene digitalne kanale.

Nadaljevali so jo na mestnih plakatih, kjer so zakupili le po en plakat v vsakem od devetih slovenskih mest. Otroci iz okoliških šol so na vsakem plakatu s pomočjo ločevanja odpadkov ustvarili črko slogana akcije in tako simbolično povezali Slovenijo z njenim sporočilom. Tretji korak je sledil na dan akcije, 15. septembra. Skupaj s prostovoljci so iz smeti ustvarili »najčistejšo pisavo na svetu«. Vsako sestavljeno črko iz odpadkov so fotografirali in pozneje prenesli v vektorsko obliko.

Več o akciji si lahko preberete tukaj