• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletna trgovca leta 2018 sta gizzmo.si in hajdi.si

Glavni nagradi za najboljšega spletnega trgovca 2018 sta prejeli spletni trgovini gizzmo.si in hajdi.si. Nagrade najboljšim spletnim trgovcem so podelili na konferenci Ecommerce Day v organizaciji podjetij Ceneje.si in Shopper's Mind.

Sodelovalo 150 spletnih trgovin in 25.262 potrošnikov

Na tekmovanju Spletni trgovec leta 2018 je sodelovalo 150 spletnih trgovin, k izboru zmagovalcev pa je prispevalo 25.262 potrošnikov. Spletni trgovec leta 2018 v skupnem seštevku je postala spletna trgovina gizzmo.si (»Web Champion Award«). Nagrado za manjšega spletnega trgovca, ki je izzivalec na trgu (»Web Challenger Award«), je prejela spletna trgovina hajdi.si. Največ glasov so kupci namenili portalu natis-shop.com.

V kategoriji avtomoto je slavila trgovina silux.si, na področju izdelkov za dom in vrt emundia.si, v kategoriji informacijske tehnologije ann.si, v kategoriji zabavne elektronike pa trgovina conrad.si. V kategoriji erotika je prvak trgovina sveterotike.si, v kategoriji hrane in pijače malinca.si, med opremo za male živali pa trgovina mrpet.si. Na področju lepote in zdravja je bila najboljša spleticna.si, v kategoriji za otroke in družine pa portal hajdi.si. Najboljša spletna trgovina za oblačila je alpinashop.si. Printink.si je slavil v kategoriji pisarniških in šolskih potrebščin ter dobil posebno priznanje komisije, na področju športne opreme pa je najboljši portal grosbasket.si. Zmagovalni trgovec za telefonijo je postal gizzmo.si, najboljši spletni nakupovalni center pa je bigbang.si.