• Facebook
  • Twitter
  • RSS

BTC City odprl učilnico za digitalne veščine

Učilnica Digital School BTC City bo ponujala nov pristop k poučevanju mladih o napredni uporabi računalnika, programiranju, razvijanju logičnega mišljenja in spletni varnosti.

Računalniški tečaji potekajo v ABC Hubu in so namenjeni otrokom in mladostnikom med 7. in 15. letom starosti. Uvajajo jih v osnove programiranja in reševanja problemov, v nadaljevanju pa tudi v razvoj mobilnih aplikacij. Poseben poudarek je na razvijanju logičnega mišljenja in najnaprednejših pedagoških pristopih. Otroci se spoznajo tudi s pomenom digitalnega odtisa in varnostjo na spletu ter s problematiko medvrstniškega spletnega nasilja.

Ustanovitelj Matija Torlak pravi, da je skrb staršev, da bodo otroci zaradi tečaja doma za računalnikom preživeli še več časa, odveč. Pristop Digital School otrokom namreč odsvetuje,  da se s programiranjem ukvarjajo doma, saj vse delo opravijo na tečaju. »Veseli nas, da smo koncept lahko pripeljali tudi v Slovenijo. Po kar nekaj opravljenih tečajih pri nas ugotavljamo, da je med našimi otroci veliko zares nadarjenih posameznikov, njihovi izdelki pogosto presenetijo tudi starše. Verjamemo, da gre za pomembno veščino in mladim jo želimo podati na intuitiven, zanimiv način tako, da se ob tem zabavajo in učijo hkrati.«

Vpis v Digital School poteka vse leto, tečaji pa so primerni tudi za otroke brez računalniškega predznanja. Več informacij o tečaju najdete spletni strani oziroma na profilu na Facebooku.