• Facebook
  • Twitter
  • RSS

NLBlender ter skupna skladba Elvis Jackson in Helene Blagne

18. oktobra se je v Kinu Šiška v Ljubljani s skupnim koncertom skupine Elvis Jackson in pevke Helene Blagne zaključil glasbeni projekt NLBlender, ki jo je za NLB zasnovala agencija Mayer McCann.

Kot smo poročali že marca, je NLB na predstavitvi nove storitve, mobilne banke NLB Pay, napovedala še glasbeni projekt NLBlender. Uporabniki aplikacije so takrat dobili ekskluzivni dostop do skladb slovenskih izvajalcev, ki združujejo različne glasbene zvrsti.

Sodelovali sta dve slovenski uveljavljeni glasbeni imeni (skupina Elvis Jackson in Helena Blagne), ki sta ustvarjali novo glasbeno vsebino, njun ustvarjalni proces pa je bilo možno spremljati na spletni platformi in družbenih omrežjih. V sodelovanje je bil vključen tudi povezovalni element – DJ Zeds, ki na slovenski sceni slovi kot pionir mešanja različnih glasbenih žanrov. Na zaključku akcije v Kinu Šiška so lahko prisotni premierno slišali tudi skupno skladbo skupine Elvis Jackson in Helene Blagne »The reason is music«.

Kot je za MM povedala Brigita Švigelj, vodja projekta NLB Pay, je bilo »popotovanje« od aprila do oktobra pestro in nadvse zanimivo. Mobilno denarnico NLB Pay so po pričakovanjih sogovornice uporabniki zelo dobro sprejeli, saj so zabeležili več kot 10 tisoč pretočenih aplikacij iz Google Play trgovine in več kot 100 tisoč opravljenih plačil. »Uporabnike smo k plačevanju z NLB Pay ves čas aktivno nagovarjali z dobro premišljenimi in načrtovanimi aktivnostmi, ki so vodile v vrhunski zaključni dogodek v Kinu Šiška – NLBlender. Vrhunski projekt, ki je združil dva diametralno različna svetova, torej s skupino Elvis Jackson in Heleno Blagne, ki sta nam postregla z vrhunskim večerom, vrhunsko skupno skladbo in neprecenljivim doživetjem. Vsekakor neponovljivo,« je zadovoljna sogovornica.