• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Marjan Novak nagrajen za prispevek h komunikacijski stroki

Marjan Novak, urednik Marketing magazina, bo dobil posebno priznanje PRO PR Awards Infigo za leto 2019. Nagrado podelujejo posameznikom za prispevek k stroki odnosov z javnostmi.

Naš urednik se je medijem posvetil že pri 17 letih, ko je imel na lokalni radijski postaji Nova Gorica svojo glasbeno oddajo. Pozneje je delal v številnih medijih, od radia (urednik Radia Študent) in televizije do časopisov in tiskovne agencije. Po novinarskem delu na radiu BBC v Londonu je začel delovati v oglaševalski panogi, kjer je najprej delal kot tekstopisec, pozneje pa je zasedal vodstvene položaje pri ponudnikih zunanjega oglaševanja in medijskih zakupnikih. Bil je predsednik sekcije medijev pri Slovenski oglaševalski zbornici in predsednik Slovenskega oglaševalskega festivala.  Od leta 2007 je založnik in odgovorni urednik Marketing magazina. Je tudi soorganizator številnih konferenc in komunikacijskih dogodkov ter pobudnik prve slovenske konference o digitalnih komunikacijah Diggit, ki je bila prvič organizirana leta 2011.

Nagrado PRO PR Awards Infigo, o kateri presoja predsednik organizacijskega odbora PRO PR Awards Danijel Koletić, bo Novak prejel na regijski konferenci odnosov z javnostmi PRO PR, ki bo med 10. in 13. aprilom 2019 v Crikvenici na Hrvaškem.