• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na 25. Zlati boben prijavljenih okoli 1200 del

Statistika 25. Zlatega bobna: 196 agencij iz 28 držav je prijavilo okoli 1200 del, kar je približno 200 več kot lani. Slovenske agencije so prijavile 32 del (lani 40).

Največ del je prijavila Romunija, in sicer 188. Sledi ji Rusija s 149 prijavljenimi deli. Največjo rast prijavljenih del po državah so zabeležili pri Makedoniji, in sicer kar 600-odstotno, kot navajajo organizatorji. V tekmo Zlatega bobna se prvič podajata tudi Španija in Portugalska. Mladi bobnarji so na natečaj za oblikovanje plakatov »Piran, Tartinijevo mesto« prijavili 172 del (lani 112).

Svoja dela je sicer prijavilo 196 različnih agencij, ki se bodo potegovale za nagrado zlata vrtnica. Za nagrado zlata mreža se poteguje 28 različnih agencijskih mrež, 103 neodvisne agencije pa za nagrado zlati zmaj.

Letos so organizatorji spremenili tekmovalni program. Prejšnji tekmovalni sekciji »Najboljše delo« in »Najboljša praksa« se zdaj imenujeta »Zakaj« (je bilo delo razvito) in »Kaj« (to delo je). Sekcija »Zakaj« bo iskala temeljne razloge različnih komunikacijskih praks, sekcija »Kaj« pa bo prepoznavala najboljše rešitve in najučinkovitejše izvedbe. Skupaj bo dela ocenjevalo 22 strokovnjakov, med njimi je tudi slovenski predstavnik Mitja Tuškej.

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben bo med 17. in 19. oktobrom 2018 v Hotelu Slovenija v Portorožu. Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad bo ob 20. uri.