• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Httpool postal uradni zastopnik Facebooka v regiji

Digitalna agencija Httpool je postala (edini) uradni medijski partner in zastopnik Facebooka za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo in Bolgarijo.

Httpool bo neposredno sodeloval s Facebookovim sedežem v Varšavi, kjer so vzpostavili poseben podporni oddelek za območje Balkana. Podjetjem bo nudil strokovno svetovanje in pomoč pri vzpostavljanju digitalnih strategij oglaševanja v okviru Facebookove »družine aplikacij«, torej na Facebooku, Instagramu, Messengerju in WhatsAppu.

Robert Bednarski, direktor Facebooka za Srednjo in Vzhodno Evropo, je poudaril, da veliko predvsem malih podjetij nima dovolj znanja in izkušenj za neposredno sodelovanje s Facebookom in to vrzel bo zapolnil prav Httpool. »Httpool jim bo pomagal, da s pomočjo raznolikih Facebookovih kanalov dosežejo svoje ciljne javnosti, spodbudijo neposredno komunikacijo z uporabniki in posledično dosežejo večjo poslovno uspešnost.«

Oglaševalcem in agencijam bodo nudili izobraževanja in podporo

Poudaril je še, da bodo imeli lokalni oglaševalci prvič pravo podporo in usposabljanje, ki jim ju bo nudil Httpool. Na voljo jim bodo tudi naprednejši modeli plačevanja.. Agencije bodo dobile neposredno pomoč pri reševanju vprašanj, povezanih s politiko oglaševanja, dodatna prednost pa bodo njim prilagojena izobraževanja in plačilo neposredno po opravljeni storitvi.

»Da Facebook vlaga v Slovenijo in preostale države v regiji, je izjemno pozitivna novica za vse udeležence. To partnerstvo je veliko priznanje za Httpool in naše dosedanje delo ter vlogo na trgu. Hkrati predstavlja veliko odgovornost, saj bomo z našim delom neposredno vplivali na nadaljnji razvoj slovenskega in regijskega oglaševalskega trga,« je povedal Timotej Gala, direktor Httpoola za Srednjo in Vzhodno Evropo.