• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dogodki tedna

Sezona marketinških dogodkov je v polnem teku. Ta teden bo pestro predvsem v torek.

Utrinek z lanske B2B konference. Foto: Nejc Lasič

V torek, 9. oktobra, bo v hotelu Lev v Ljubljani 10. konferenca Prodaja in marketing na policah. Na njej bodo med drugim nastopili Tomislav Čizmić (Mercator), David Visenjak (Perutnina Ptuj), Nataša Slak (Tobačna Grosist) in Marko Božnik (Big Bang).

V sredo, 10. oktobra, bodo v Ljubljani hkrati potekali štirje z marketingom povezani dogodki. Pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice bo ob 9. uri v prostorih Telekoma Slovenije predavanje »Finance in marketing: dva svetova, skupni cilji.« O pripravi analiz uspešnosti kampanj na podlagi poznavanja ključnih elementov financ bo predaval Lovro Gruden, direktor Indigo Consultinga. Prav tako ob 9. uri se bo Klubu Cankarjevega doma začela druga B2B-konferenca pod sloganom »Preobrazba skozi marketing.« Med nastopajočimi so Marjan Batagelj (Postojnska jama), Ajda Cuderman (Petrol), Jure Jezeršek (Jezeršek gostinstvo) in Mark Pleško (Cosylab). »Raziskave kažejo, da je več kot dve tretjini B2B-kupcev neangažiranih, kar pomeni, da svoje dobavitelje lahko jutri zamenjajo za nekoga cenejšega. Druga B2B-konferenca se bo posvetila transformaciji odnosa med dobaviteljem in kupcem v strateško partnerstvo, ki vodi v obojestransko zadovoljstvo in ustvarja dodano vrednost za vse sodelujoče. Vrhunski govorci bodo z nami delili svoje izkušnje in dobre prakse, ki so njihovo poslovanje povzdvignile na trajnostno raven,« je povedala Lea Lipovšek, članica upravnega odbora DMS in članica programskega sveta B2B-konference.

Sočasno bo potekal še tretji dogodek, in sicer vas ob 9. uri v 13. nadstropje stolpnice WTC vabi Ameriška gospodarska zbornica (AmCham Slovenija) v Sloveniji. Sporočajo, da bodo »z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in razjasnili vse morebitne nejasnosti« v povezavi s »sistematičnimi napadi in poskusi diskreditacije AmCham Slovenija«.

Na četrtem dogodku tega dne pa boste lahko nekaj novega izvedeli o digitalni realnosti za spletno trgovino, in sicer v Tehnološkem parku. Predavali bodo Nicole Bargmann (Google), Črt Podlogar, Andraž Štalec in Anja Rus (Red Orbit) ter Vladimir Nardin (Gorenje).