• Facebook
  • Twitter
  • RSS

25. Zlati boben: Novi član Galerije slavnih je Jaime Mandelbaum

Najnovejši član Galerije slavnih Zlatega bobna je Brazilec Jaime Mandelbaum, glavni kreativni direktor evropskega dela agencijske mreže VMLY&R in letošnji predsednik tekmovalne sekcije »Kaj«.

Jaime Mandelbaum, ki izhaja iz brazilskega São Paula, je ustvarjal na treh različnih celinah za blagovne znamke, kot so Adidas, Absolut, BBC, BMW, Chanel, Coca-Cola, Danone, Erste Bank in Forbes. Danes je odgovoren za kreativna dela evropskega dela agencijske mreže VMLY&R, ki je nastala z združitvijo mrež VML in Y&R; obe pa delujeta pod okriljem agencijskega holdinga WPP.Za svoja dela je bil nagrajen na oglaševalskih festivalih Cannes Lions, ADC New York, The One Show, D&AD, Clio, London International, Eurobest, NY Festivals in ADC Europe.

Mandelbaum se pridružuje drugim članom Galerije slavnih Zlatega bobna, med katerimi so Jure Apih, Meta Dobnikar, Adrian Boțan, Dušan Drakalski in Jarek Ziebinski. Galerijo slavnih so organizatorji festivala vzpostavili leta 2010 z namenom, da izkažejo čast izjemnim posameznikom, ki so s svojim delom pomembno zaznamovali kreativno industrijo.