• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Zima je tu«

Blagovna znamka Johnnie Walker se je pri destilaciji omejene serije viskija poklonila seriji Igra prestolov. V sodelovanju s televizijsko mrežo HBO je tako nastal Beli hodec (White Walker), ki navdih črpa iz uničevalnih nesmrtnikov.

Strokovnjak za viski George Harper je pri snovanju nove alkoholne pijače sodeloval z ekipo Johnnieja Walkerja in pri tem upošteval, da se a) resnično približuje zima (»winter is coming« je verjetno najbolj znana fraza iz Igre prestolov) in da b) beli jezdeci z bliskajočimi modrimi očmi ne prizanašajo nikomur. V navdih so jim bili tudi pri oblikovanju nalepke na steklenici, ki se ponaša z napisom »Zima je tukaj« (»Winter is here«).

Pri nastajanju so uporabili tudi viskije iz škotskih destilarn Cardhu in Clynelish. Po Harperjevih besedah sta omenjeni destilarni »preživeli« dolge škotske zime, zato priporoča, da tudi »belega hodca« hranite v čim bolj zimskih razmerah, torej v zamrzovalniku. Naj vas ne skrbi, če bo serija hodcev hitro pošla (ker najbrž tudi bo). HBO in Johnnie Walker sta namreč sklenila dolgoročnejše sodelovanje, kar v praksi pomeni osem nadaljnjih serij tega viskija.

Namig: bodite pozorni na letališčih.