• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Naši najnaprednejši iPhoni do zdaj«

S temi besedami je Applov direktor Tim Cook na Applovem dogodku v Cupertinu v Kaliforniji predstavil tri nove iPhone. Modela XS in XS Max sta (večja) naslednika iPhona X, XR pa je iPhonu 8 podoben »nizkocenovec«. V Sloveniji naj bi bili na voljo po 28. septembru.

Govorice pred včerajšnjim Applovim dogodkom o predstavitvi treh novih iPhonov so se uresničile. Prva novost je ta, da se iPhone poslavlja od gumba Domov in večjega ohišja. Sprednjo stran iPhonov XS (velikega 5,8 palca oziroma 14,7 centimetra) in XS Max (s kar 6,5 palca oziroma 16,5 centimetra je to največji Applov telefon do zdaj) bo tako kot njun predhodnik iPhoneX v celoti prekrival zaslon.

Številni tehnološki mediji so nove velikosti telefonov komentirali z besedami, da je Apple na področje velikih telefonov  vstopil z ... zelo velikima telefonoma. S tem naj bi se potrdil tudi trend vedno večjih in bolj zmogljivih telefonov, kjer naj bi Apple v primerjavi s tekmeci doslej že zaostajal. Mimogrede, iPhone XS in iPhone XS Max bosta na voljo tudi v različicah s 512 gigabajti prostora.

Čeprav imata veliko podobnosti z iPhonom X, pa naj bi bila ena večjih razlik njegogovih naslednikov ta, da bosta na voljo v zlati barvi, njuni bateriji pa naj bi zdržali dlje. Pri Applu so še posebej poudarili, da telefona »preživita« do dveh metrov globine.

In kamera oziroma kamere (dve zadaj in dve spredaj)? Sodeč po predstavitvi so precej izboljšane in »najboljše do zdaj na iPhonu«.