• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dan A: Kaj bo Apple predstavil tokrat?

Nestrpnost pred vsakoletnim Applovim dogodkom narašča. Po nekaterih ugibanjih naj bi tehnološki velikan danes predstavil kar tri nove iPhone, in sicer dva naslednika iPhona X ter enega »nizkocenovca«. Kot vsako leto boste dogodek lahko spremljali v živo, prvič tudi na Twitterju.

Leto po desetletnici iPhona je bilo z vidika strojne opreme za Apple (ki so ga 3. avgusta ovrednotili na 1000 milijard dolarjev) precej tiho, saj mu je pred velikim dogodkom uspelo zadržati veliko večino skrivnosti.Predstavili so nove iPade in »prenovili« linijo računalnikov MacBook Pro.

Letos v tehnoloških medijih in portalih kroži precej manj ugibanj o novih napravah (največ se govori o treh novih iPhonih in pametni uri). Sta pa znana datum in kraj predstavitve s sloganom »Zberimo se« (»Gather Round«), ki bo v dvorani Steva Jobsa v Applovi »vesoljski« zgradbi ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Dogodek si boste lahko ogledali tako na uradni strani dogodka kot tudi (premierno) na Twitterju. Tvit morate všečkati, da dobite obvestilo o prenosu. Tehničnih težav pri prenosu za razliko od prejšnjih let ne pričakujejo.